Även professionella kockar lyckas inte alltid laga potatis med en högkvalitativ krispig skorpa av en gyllene nyans.
Detta tyder på att detta resultat kräver ansträngning och visar kockens skicklighet.
Om du vill att en maträtt alltid ska lyckas behöver du bara följa några regler, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert.
Vilka är dessa hemligheter?
Blanda två sorters olja
Alla vet att det alltid är en bra idé att använda vanlig vegetabilisk olja som bas.Den ska helst inte lukta eller smaka något.
Men det hjälper inte för att skapa en skorpa.
I sådana fall bör du också smälta en liten bit smör i en kastrull.
Använd inte lock
Många vill använda lock under stekningen för att potatisen ska bli jämnt tillagad.Men i så fall är risken för stor att potatisen blir mjuk.
Därför är det bättre att inte använda locket.
Tidigare berättade vi om hur man korrekt lagar kotletter från torr fisk.