HomeUncategorizedHur man lagar äkta ungersk leczo: hemmafruar, spara receptet

Hur man lagar äkta ungersk leczo: hemmafruar, spara receptet

Ett av utlänningsrecepten är ungersk lecho.Förberedelserna väckte hemmafruarnas fantasi ännu mer än auberginekaviar..

Du behöver inte ens kolla – burkar med lecho är bland de första som töms på vintern, så preparatet förstörs aldrig..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man förbereder riktig ungersk lecho.

Du behöver:

  • paprika – 2,5 kg.
  • tomatjuice – 1 l.
  • socker – 100 gr.
  • vegetabilisk olja – 100 ml.
  • salt (grovt) – 2 tsk.l.
  • paprika (malen) – 1 tsk.l.
  • varm peppar (malen) – 1 tsk.l.
  • vinäger (9%) – 100 ml.
  • Hur man lagar mat

    1.För ungersk lecho måste du välja den köttigaste och saftigaste paprikan.Ta bort stjälken och fröna och skär i halva ringar.

    2.Ta tomatjuice eller späd ut tomatpuré med vatten (500 ml pasta per 600 ml vatten), tillsätt olja, vinäger, salt och socker, paprika och låt såsen koka upp.

    3.Efter att pastan har puttrat i ett par minuter, tillsätt den hackade paprikan och låt puttra på svag värme i 7-10 minuter.

    4.Häll lecho i steriliserade burkar, stäng locken, vänd och låt stå i 12 timmar under en handduk.

    När det svalnat, förvara det på en mörk och sval plats.smaklig måltid!

    Tidigare har vi berättat för dig vad du ska lägga till vattnet när du kokar färska ägg.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna