HomeUncategorizedKoteletter med en behaglig crunch: lägg till exakt detta till färsen och...

Koteletter med en behaglig crunch: lägg till exakt detta till färsen och rätten kommer att bli otroligt aptitretande

Var som helst hemmafru vet att om det inte finns några ytterligare ingredienser i köttfärsen kommer kotletterna att börja falla isär direkt i pannan..

För att undvika detta problem lägger många amatörkockar till ett rått ägg till köttbasen..

Men detta tillvägagångssätt är dåligt eftersom rätten blir seg och inte särskilt saftig.

En extra ingrediens som brödsmulor indränkt i mjölk är också populär.

Men detta kulinariska drag kan inte kallas idealiskt: på grund av brödet kan kotletterna få en subtil men obehaglig surhet.

Därför föreslår Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och en bagare i den fjärde kategorin, gourmeter att använda en alternativ ’fästkomponent’.Vi pratar om ströbröd.

Varför lägga ströbröd till hackade kotletter?

Att använda denna komponent ger två positiva resultat samtidigt.

För det första kommer kexen att befria köttbasen från överflödig fukt.När de väl har formats kommer kotletterna troligen att behålla sin form.

För det andra, tack vare den icke-standardiserade tillsatsen, kommer maträtten att få en ovanlig konsistens.De färdiga kotletterna kommer att ha en lätt crunch som gourmeter säkert kommer att njuta av.

En viktig punkt: per kilo köttfärs bör det finnas max 100 gram ströbröd.

Tidigare har ett kritiskt fel identifierats vid tillagning av dumplings.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna