HomeUncategorizedPickles som har rullats upp kommer aldrig att grumlas eller explodera igen:...

Pickles som har rullats upp kommer aldrig att grumlas eller explodera igen: 4 viktiga regler

Inlagda gurkor anses av vissa människor vara en riktig delikatess.Låt oss säga mer – de tomma ämnena är på vissa sätt ett konstverk.

Detta är åtminstone vad experten på BelNovosti online-utgåvan, kocken Yulia Arkhipova, tycker.Hon delade flera viktiga regler, som bör följas för att undvika obehagliga överraskningar i form av exploderade burkar.

Individuellt recept

Kom ihåg: du kan justera alla marinadrecept så att de passar dig – gör bara några ’experiment’ på pickles, ändra mängden salt, socker och vinäger.Gör detta tills du uppnår den perfekta smakbalansen.

Viktigt: Vinäger, även om det är nödvändigt för att reglera surheten, bör inte användas i för stora mängder – det kan förstöra smaken på beredningarna.

Homogen smak

Om du vill att alla gurkor i burken ska smaka likadant kan du prova att hälla salt och socker i en liter vatten i stället för i gurkburken: då får du en homogen saltlake, vilket i sin tur garanterar en enhetlig smak på inläggningen.

Förebyggande av explosioner

Orsaken till att locken puffar upp på burkarna och efterföljande konserveringsexplosioner beror på bakterier och svampar som orsakar jäsning.Dessa kan komma in med gurkorna och andra ingredienser, så försök att tvätta gurkor så noggrant som möjligt och koka alla gröna i 3-5 minuter innan du kastar dem i burken.

Konservering

Det idealiska förhållandet är 2 matskedar salt utan glid, en matsked socker och en tesked vinägeressens per 1 liter vatten.

När du har tillsatt vinäger i saltlaken ska du omedelbart stänga burkarna med heta lock som tidigare har kokats.Detta säkerställer en tät försegling och förhindrar läckage.Vänd sedan burkarna upp och ner, placera dem i ett handfat (i händelse av läckage) och linda in dem i en filt för att svalna gradvis.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna