HomeUncategorizedOm du inte håller dig till förhållandet 1:2 får du smuligt ris:...

Om du inte håller dig till förhållandet 1:2 får du smuligt ris: ett annat knep för att förhindra att det klibbar ihop till mos

Många hemmakockar håller sig till det traditionella förhållandet mellan gryn och vatten (1 till 2) när de kokar ris.

Men ofta blir resultatet inte den önskade maträtten – smulig.

Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin, delade ett trick som förhindrar att ditt ris fastnar i gröt.

Du behöver ris (en kopp), kokande vatten (en kopp), vegetabilisk olja (två eller tre matskedar), salt (efter smak) och pergament.

Ris och vatten kommer att mätas med en kopp.

Skölj riset med kallt vatten tills det blir klart.

Värm 2-3 matskedar vegetabilisk olja (du kan använda smör eller ghee) i en stekpanna.
Lägg sedan det tvättade riset och stek sedan i 2 minuter, utan att glömma att röra om.

Tillsätt sedan kokande vatten: om du tog en kopp ris, häll sedan också i en kopp kokande vatten.

Krydda med salt (efter smak).Sänk värmen till ett minimum och täck pannan (först med ett pergamentark, sedan locket).

Håll i detta läge på elden i 15 minuter: vattnet kommer att koka bort under denna tid, riset kokar men klibbar inte ihop.

Det återstår att röra om med en gaffel.Det är så du får smuligt ris.

Tidigare berättade vi hur man gör en pastapilaf.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna