Alla vet att avokado anses vara en av de mest värdefulla livsmedlen, men frukten är fortfarande ’okänt territorium’ för många människor.
Vissa gör guacamole, andra lägger den bara i sallader eller äter den färsk utan själva tillagningsprocessen.
Det är dock värt att prova en ovanlig och välsmakande version av ett avokadobaserat mellanmål, säger vår tidnings expertkock Julia Arkhipova.
Hur förbereder man skålen?
En lista över de produkter som behövs
– Två medelstora mogna avokados;
– juice av en fjärdedel av en citron;
– vitlöksklyfta;
– två fjädrar av grön lök;
– Tre skedar oraffinerad olivolja;
– salt och kryddor.
Metod för beredning
Det första du ska göra är att skala avokadon: ju mognare frukten är, desto godare blir mellanmålet.Ta bort skalet och märgen från båda frukterna och lägg åt sidan.
Lökarna tvättas, torkas och hackas med en kniv.Gör detsamma med vitlök.Ovanstående komponenter skickas till en mixer med ett par skedar vatten.
Ta med till en pasta.Tillsätt citronsaft, kryddor, salt och olja.Rör om och använd för smörgåsar.Ett fantastiskt hälsosamt mellanmål är klart.