HomeVäxterJuli - viktigt arbete i grönsaksgården.Vad grönsaksträdgårdsmästare behöver göra den här månaden

Juli – viktigt arbete i grönsaksgården.Vad grönsaksträdgårdsmästare behöver göra den här månaden

I juli växer och blommar allt redan i grönsaksgården.Men för att vidareutvecklingen av växter ska fortsätta måste du ge dem näring och vattna dem i tid.

I början av juli kan vitlök vara redo att grävas upp.Därför bör man gräva upp den utan att skära av skaftet, binda ihop den i små knippen och hänga den på tork på vinden så att det blir ett bra drag.

Lökar bör sluta vattnas före skörd, cirka tre veckor i förväg.

De översta bladen på blomkål bör brytas av och blomställningarna täckas från solen.

I slutet av juli sås ängssyra, rabarber, perenna lökar.

Vattna potatisbuskarna om det inte har regnat på länge.

Nyp topparna på högväxande tomater.

I juli börjar tomater och gurkor producera sina första frukter.Därför är det nödvändigt att mata dem med komplexa preparat, som bör innehålla fosfor och kalium.

Rödbetor och morötter tunnas ut.Avståndet mellan växter bör vara minst 4-12 cm och mata dem sedan med träaska för att öka sockret.

Du kan också mata växterna med kalciumsulfat, 1 gram per 10 liter vatten, eller en infusion av aska 1:10.

Pumpagrenarna bör kortas av ovanför det tredje bladet efter äggstocken och sidogrenar utan frukt bör skäras bort helt och hållet.En planta kan bara föda tre äggstockar.

Utför också frekvent och riklig vattning av växter i grönsaksgården.

Mata regelbundet gurkor och tomater med en lösning av träaska, 70 gram per 1 liter vatten eller koinfusion på vatten 1:10.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna