HomeUncategorizedHur man gör ”General's” lard: sådan utsökt lard du aldrig har smakat

Hur man gör ”General’s” lard: sådan utsökt lard du aldrig har smakat

Lard är älskad av många människor.Och ’generalens’ ister? De som har smakat det säger att det är omöjligt att slita sig från det.

Varför namnet? Tydligen för att den tunna isterbiffen har lager av mört kött, som liknar generalens kavajslag.

Enligt Yulia Arkhipova, en kock, bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom matlagning, uppskattas denna ister av många människor för att en gris bara gör 4 kilo av produkten.

Så här är receptet för att göra ’general’.Du kommer att behöva: ett kilo ister, senap (60-70 gram), malet svart och aromatisk peppar.

Du behöver också vitlök (40-50 gram), lagerblad (5-6 bitar), rökt paprika och sojasås (några droppar).

Börja matlagningen med att blötlägga ister i vatten med salt (25 gram salt per 1 liter vatten).Blötlägg i 4-6 timmar.

Ta sedan upp det ur vattnet och torka det med en handduk, gnid det sedan med senap, malen peppar och riven vitlök, tillsätt malen paprika och sojasås.

Vik sedan isterbiffen på mitten (med skinnsidan utåt) och lägg lagerbladet inuti.

Låt sedan produkten marinera i 4 till 6 timmar.

Efter denna tidsperiod rullar du ister i folie och lägger den i ugnen i 40 minuter (temperatur – 190 grader Celsius).

Ta sedan ut den, linda upp folien och se om skalet är brunt.Om inte, lämna i ugnen i ytterligare 10-12 minuter, men vid 200 grader.

Tidigare berättade vi hur man gör utsökt jordgubbssylt med choklad.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna