Oavsett hur välsmakande pickles kan tyckas, anser vilken hemmafru det är sin plikt att sylta en eller två burkar för variation..
Du kan laga mat enligt ditt favoritrecept, eller så kan du prova något nytt varje år..
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man picklar gurkor på det bulgariska sättet.
Det kommer att krävas
Hur man lagar mat
1.Lägg lagerblad, persilja, dill och kryddnejlika på botten av en ren och steril burk.
2.Tvätta gurkorna, ta bort ändarna och lägg dem vertikalt i en burk.
3.Häll vatten i pannan, tillsätt salt, socker och peppar, låt koka upp och häll i vinägeressensen.
4.Fyll burken med gurka till brädden med varm marinad, täck med lock och ställ burken i en kastrull med vatten.
Koka på medelvärme i 20 minuter, rulla sedan ihop burkarna, vänd dem och låt svalna i rumstemperatur och lägg dem sedan för förvaring.smaklig måltid!