HomeUncategorizedHur man picklar sparris för vintern: denna aptitretare kommer att konkurrera med...

Hur man picklar sparris för vintern: denna aptitretare kommer att konkurrera med även inlagda gurkor

Sparris förstör inte figuren, och du kan odla den utan större svårighet i din sommarstuga..

De flesta tror att endast vit sparris kan syltas.Men den gröna är inte sämre.

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man picklar sparris för vintern.

Du behöver:

  • sparris (grön) – 400 gr.
  • salt – 0,5 msk.l.
  • vatten – 350 ml.
  • vitlök – 2 kryddnejlika.
  • vinäger (5%) – 80 ml.
  • senap (korn).
  • pepparkorn.
  • socker – 1 msk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Unga sparrisskott är bäst lämpade för detta.De gamla måste förberedas – ta bort de täta stjälkarna vid basen av växten.

    Stjälkarna skärs i längd så att de får plats i burken.Häll sedan kokande vatten i 1-2 minuter, varefter vattnet töms.

    2.Vitlöken måste skalas, men inte hackas.

    3.Förbered marinaden: tillsätt vinäger, salt, socker, pepparkorn i vattnet, koka upp, men koka inte.

    4.Lägg vitlök, 1 tsk senap, sparris i burkar och fyll med marinad.

    5.Placera burkarna i en kastrull med varmt vatten och sterilisera arbetsstycket i 10-15 minuter.

    Stäng locken, låt toppen ligga nere, täck med en handduk och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat helt.

    Förvara på en mörk och sval plats.

    Tidigare berättade vi för dig hur man gör persiljepannkakor.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna