För att förbereda en lätt och uppfriskande (vilket är viktigt med tanke på värmen utanför fönstret) efterrätt behöver du bara införskaffa tre ingredienser..
Det svåraste, enligt kocken Yulia Arkhipova, expert på BelNovosti-nätverkets publikation, väntar på att delikatessen ska svalna..
Så ta 200 g jordgubbar och skär dem i små bitar av godtycklig form.Jordgubbar kan bytas ut mot andra bär.
Lägg 400g grekisk yoghurt på en plåt med bakplåtspapper och använd en sked för att jämna ut lagret – försök att hålla det ca 1 cm tjockt.
Viktigt: tjock yoghurt med hög fetthalt är bäst för att förbereda denna maträtt.
Strö över yoghurten med bär och granola eller müsli på toppen – 3-4 matskedar räcker.
Allt som återstår är att ta den framtida godbiten till frysen och lämna den där i 5-6 timmar.
Efter denna tid, bryt yoghurten i stora bitar och du kan börja smaka.Förresten, om du vill kan du lägga till honung eller chokladbitar i yoghurten.