Ägg till frukost är en snabb, enkel och hälsosam rätt.Man tror att de hälsosammaste alternativen är en omelett eller ett kokt ägg..
Men i alla fall är ägg protein och aminosyror som ger en person energi i minst flera timmar..
Men när det gäller hälsosamma rätter finns det många fler av dem och samtidigt är de inte mindre goda.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur gott och hälsosamt det är att laga ägg till frukost.
Pocherade ägg med rostat bröd och avokado
Nödvändig:.
Hur man lagar mat.
1.Koka upp vatten i en vid, djup kastrull, sänk sedan värmen till medel, tillsätt salt och knäck ägget i en skål, men rör inte om.
2.Rör om vattnet till en tratt och häll i det råa ägget.
3.Koka i 2 minuter.Ta ut med en hålslev och lägg på en skiva rostat bröd som är bred med avokadomassa.
Med blomkålstoast
Nödvändig.
Hur man lagar mat.
1.I en ugn som är förvärmd till 200 grader Celsius, placera en bakplåt täckt med bakplåtspapper och med kål skuren i biffar (1,5-2 cm tjocka) i 20 minuter.
2.Kålen måste först smörjas med vegetabilisk olja, strös med kryddor och vitlök.
3.Sedan kan biffarna puttra med ett par matskedar vatten under lock i 10 minuter, pochera ägg och lägga på tallrikar med spenat.
Smaksätt med kryddor, strö över citronsaft och servera.smaklig måltid!