Shish kebab bör tillagas på ett ansvarsfullt sätt, eftersom den lätt kan förstöras.
Det räcker med ett par misstag för att rätten inte längre ska vara av hög kvalitet.
Därför ska du akta dig för tre stora fel, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kock- och matlagningsexpert.
Vilka är de?
Användningen av vinäger
Många hemmafruar är fortfarande övertygade om att vinäger är viktigt för att göra mjuka och saftiga kebab.Detta är ett misstag.Tvärtom kan användningen av denna komponent lätt förstöra skålen.
Istället för klassisk vinäger bör du använda balsamvinäger eller vinäger.
Användning av marinad i tillagningsprocessen
Vissa människor använder marinaden i det ögonblick köttet redan är på spettarna.Detta är ett stort misstag.Det kan resultera i en hård och ohälsosam skorpa.
Mått och dimensioner
Det är värt att initialt dela upp köttet i medelstora bitar.En kebab som är för stor kommer inte att laga mat inuti, små bitar blir smaklösa.
Det är också värt att skära köttet lika.