Konfituren låter ovanligt och aptitretande.Faktum är att denna dessert skiljer sig i smak från vanlig sylt, för förutom bär och socker används ytterligare en ingrediens..
I en tid när hemmafruar börjar göra jordgubbsförberedelser för vintern, är det dags att prova detta recept..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man gör jordgubbskonfitur.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Vi tvättar bären och tar bort stjälkarna, varefter vi skär de stora bären i bitar.
2.Ta en kastrull med tjock botten, tillsätt bären, häll på vatten och ställ in på medelvärme.När det kokar, koka i ytterligare 10 minuter, rör om bären.
3.Blanda sedan agar-agar och 3 matskedar socker.Lägg till bären och koka ytterligare 3 minuter, rör om sylten.
4.Efter detta, häll i det återstående sockret, koka upp och koka i ytterligare 3 minuter.
Häll den varma konfituren i sterila burkar och stäng med lock.smaklig måltid!
Tidigare berättade vi hur man bakar ister läckert.