Det är inte alls svårt att göra saftiga kotletter, du behöver bara lägga till vissa ingredienser i köttfärsen.
Hur man ger kotletterna saftighet, berättar experten från nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Hur man gör kotletter saftiga
För det första kan du få saftiga och puffiga kotletter genom att tillsätta bakpulver i köttfärs.Det är inte nödvändigt att hälla mycket bakpulver; en nypa räcker.
För det andra ges kotletternas puffighet av ägg.Två ägg per kilo färs är tillräckligt.
För det tredje hackade lökar.Det är viktigt att lägga till det strax före stekning.
Du kan också lägga till vitkål (150 gram vitkål per kilo färs) och vitt bröd som blötläggs i mjölk eller gräddfil (250 gram bröd och 350 milliliter vätska per kilo färs).
Tidigare berättade experten om tomater och paprika skulle läggas till borsjtj.