HomeUncategorizedVilka delar i kyckling är bäst att inte äta: ett bra skäl...

Vilka delar i kyckling är bäst att inte äta: ett bra skäl för förbudet

Hittills kan kyckling säkert kallas en av de mest populära köttprodukterna.’.

Som experten på BelNovostis nätupplaga, kocken Yulia Arkhipova, förklarar, beror detta delvis på att denna typ av kött kan kokas, stekas, stuvas och bakas.

Följaktligen, och utbudet av rätter som kan tillagas av kyckling, är fantastiskt i sin prakt: det här är soppor, huvudrätter, snacks, sallader, smörgåsar och mycket mer.

Våra preferenser varierar: vissa människor gillar vingar i kyckling, andra är galna i bröst, medan andra föredrar att äta skaft uteslutande.

Det bör dock inte glömmas bort att inte alla delar av fågeln är friska.Vissa av dem rekommenderas att begränsas eller helt uteslutas från kosten.

Den mest ohälsosamma delen av kycklingen

Kycklingskinn förtjänar denna ’titel’ eftersom det innehåller farliga klorföreningar, ett ämne som används för att behandla fjäderfä av vissa producenter och vissa butiker för att få fågeln att se bra ut.

Dessutom bör man vara försiktig med kycklingens inre organ, inklusive inälvorna.

Lungorna hos fjäderfä kan innehålla listeria (bakterier) som är resistenta mot värmebehandling.Ganska stort antal bakterier finns också i kråset.

Dessutom bör vingar inte avnjutas, eftersom de tenderar att tillagas med mycket fett och kryddor, vilket påskyndar kroppens åldrande.

Den hälsosammaste delen av kycklingen

Om du nu undrar vad du fortfarande kan äta i kyckling, här är svaret – den hälsosammaste delen av kyckling är det skinnfria bröstet.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna