Som regel säljs pollock fryst, men det händer också att säljaren erbjuder en hel färsk fisk.
Kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti online-utgåva, berättade för oss hur man väljer en kvalitetsprodukt.
Tecken på färsk fisk
Innan du köper, se till att pollocken har konvexa och klara ögon och att gälarna är röda och fria från fläckar.Ett annat viktigt tecken på att fisken är färsk är frånvaron av slem eller plack på ytan av slaktkroppen.
Och tveka naturligtvis inte att lukta på fisken: den ska ha en frisk lukt utan orenheter.
Om du köper fisk utan huvud ska du vara uppmärksam på att det inte finns några ärr eller gula fläckar på slaktkroppen.
De som föredrar filéer ska se till att ytan är ljus, jämn och fri från fläckar.
Hur man skär pollock
Det är ganska enkelt att göra: den här lilla fisken tar dig inte mer än 15 minuter att bearbeta.
Skölj slaktkroppen, klipp av fenorna, rensa den och skala bort fjällen.Gör ett snitt längs ryggen, dela i två delar och ta bort benen.
Skär slutligen fisken i bitstora bitar.
Tidigare berättade ’BelNews’ vilket smör du skulle ta i butiken.