Det finns många knep och knep i samband med processen att laga kebab, vars författare lovar att köttet på kolet kommer att bli otroligt gott och doftande.
Ett sådant trick är användningen av salt för att släcka elden från droppande fett.Svaret på frågan om salt verkligen effektivt kan uppfylla de funktioner som tilldelats det delas av experten på BelNews nätverksutgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Varför salt inte fungerar
Resultaten av kemisk analys visar att bordssalt (NaCl) helt enkelt smälter när det värms upp till 800 grader, men vid högre temperaturer börjar det förångas.
Följaktligen kan salt inte kallas ett effektivt medel för att släcka lågor på kol.
Vid upphettning kan salt dessutom börja ’skjuta’ på kolen.
Experiment visar att för att lyckas släcka en eld måste man hälla en hel skopa salt på den.
Det är svaret på varför du inte ska använda salt för att släcka en brand när du lagar kebab: det är inte bara ineffektivt, det är också osäkert.
Vad ska man släcka elden med
Det kanske säkraste sättet att släcka glöd som börjat brinna under en kebab är att ta bort köttspetten, röra om i glöden med en eldgaffel och sätta tillbaka kebaben på plats.
Tidigare nämnde vi 4 livsmedel som du inte bör äta med ägg.