HomeUncategorizedDenna kryddiga och delikata sås kommer att göra Olivier lättare och mer...

Denna kryddiga och delikata sås kommer att göra Olivier lättare och mer uppfriskande: en idealisk ersättning för majonnäs

Olivier anses vara en ’nyårssallad’..

Många gourmeter är dock redo att ta på sig tillagningen av denna rätt en varm sommardag..

Inte konstigt: salladen är mycket välsmakande, det är svårt att vägra den när som helst på året.

Men det finns ett problem: majonnäs gör maten mer ’tung’.

Resultatet är en rätt som belastar matsmältningssystemet mycket.Men i värmen ska kosten inte vara så här!

Lyckligtvis finns det en lättare och mycket lägre kalorisås, som i sin smak inte på något sätt är sämre än den populära majonnäsen.

En expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, råder att dressa salladen med en blandning beredd på. yoghurt.

Vad ska man krydda Oliviersallad på sommaren

Ta en djup behållare och lägg 200 gram yoghurt i den.

Naturligtvis finns det inget behov av att använda en söt fermenterad mjölkprodukt.

Du måste ta grekisk yoghurt, som har en neutral smak och inga tillsatser.

Du måste lägga till senap och citronsaft (en tesked vardera) till produkten.

Efter noggrann blandning (eller ännu hellre, vispning) får du en mycket delikat massa, som bör användas för att krydda ägg-kött-grönsaksblandningen.

Resultatet är en mycket smakrik, uppfriskande och ganska lätt sallad.Den perfekta rätten för en sommardag.

Men det finns flera viktiga nyanser.Först: du måste krydda Olivier med yoghurtsås precis innan du börjar äta rätten.Dressad sallad är osannolikt att lagras länge.

Andra punkten: på en varm dag (och när som helst), kontrollera noggrant kvaliteten på alla komponenter.Först och främst talar vi om fermenterade mjölkprodukter.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna