HomeVäxterVilka är 3 misstag många hemmafruar gör när de lagar gröt: kontrollera...

Vilka är 3 misstag många hemmafruar gör när de lagar gröt: kontrollera dig själv

Det verkar som att det skulle vara svårt att komma på en enklare rätt än gröt: det finns inga speciella nyanser när det gäller tillagning..

Men detta är ett misstag..

Det visade sig att många människor gör felaktigheter i processen med att laga den här rätten, noterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagning och matlagning.

Vilka är bristerna?

Brist på kvalitetsbearbetning

Vill du att gröten ska vara nyttig och god bör du i alla fall reda ut det innan du börjar laga mat.Efter detta är det extremt viktigt att skölja produkten under vatten, och mer än en gång: vattnet ska bli rent och klart.

Ingen kalcinering

Nästan alla hoppar över detta steg, även om detta är ett universellt sätt att göra vilken gröt som helst mer smakrik.Du behöver bara hålla spannmålen i tre minuter i en stekpanna med en liten mängd vegetabilisk olja.

Detta kommer förresten att minska tillagningstiden.

Samma temperatur

Om du vill att gröten ska vara välsmakande och av hög kvalitet, måste du efter kokning minska värmen: du bör inte laga gröten på maximal låga.

Tidigare har vi pratat om hur man lagar riskotletter med potatis.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna