HomeVäxterVem ska inte äta kebab: råd från en gastroenterolog

Vem ska inte äta kebab: råd från en gastroenterolog

Shashlyk anses vara den första maträtten under semestern i naturen eller sommarlovet på dacha.Alla vet att det inte är den mest hälsosamma maten.

Det är bara rätt att säga att kött tillagat på kol inte saknar fördelaktiga egenskaper, men det har också tillräckligt med kontraindikationer.

Shashlik tillhör inte en dietisk maträtt eftersom det är en stekt och fet mat.För dem som vill följa principerna för hälsosam kost är shashlyk kanske inte det bästa alternativet’, säger gastroenterologen Ilnaz Gataullina till UfaTime.ru.

Vi kan bara prata om fördelarna med shashlik om den är ordentligt tillagad och konsumeras med måtta.

Fördelar med shashlyk

1.Det är en källa till animaliskt protein och aminosyror, utan vilka cellkonstruktion och kroppsfunktion är omöjlig.

2.Den har fettlösliga vitaminer A, E, D, B-vitaminer, järn.

3.Tillagningsmetoden med träkol gör att köttet förlorar mycket fett och blir mindre kaloririkt än när det bakas i ugnen.

Skador av kebab

1.Det största problemet är fett, när det träffar kolarna bildas ämnen med cancerframkallande egenskaper (benspyrener).När de avdunstar kommer de in i köttet.

2.Nästa fara är köttskorpan, i vilken de cancerframkallande ämnena benspyren och heterocykliska aromatiska aminer koncentreras.

3.En hälsorisk är också dåligt tillagat kött, vilket kan leda till att bakterier stannar kvar i köttet.

Vem ska inte äta kebab

För det första bör den som inte har ätit kött på länge inte äta kebab.

För det andra är maträtten kontraindicerad vid gikt, högt kolesterol, akuta och kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet och vid hjärt-kärlsjukdom.

Därför, om du har matsmältningssjukdomar eller kolesterolproblem, är det bättre att laga fisk- eller fjäderfäkebab.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna