Ett annat problem kan förstöra humöret för en trädgårdsmästare som räknar med en rik tomatskörd..
Förutom senblod och andra sjukdomar kan skörden bli förstörd på grund av sprickor som uppstår på frukterna under mognadsprocessen..
Låt oss ta reda på varför tomater spricker och om skörden kan räddas.
Anledning ett: vattning
Brist på fukt leder till att fostrets tillväxt saktar ner, huden blir mindre elastisk och spricker.I det här fallet kan både mogna och gröna tomater spricka.
Samma sak kan hända med tomater i varmt väder.
Anledning två: jordbruksteknik
Du måste försiktigt nypa och nypa växten.Efter att sommarboende tagit bort sidoskotten, ägnar växten all sin juice och styrka åt fruktmognaden.
Intensiv tillväxt leder till att skalet spricker innan det hinner bildas på grund av fruktens snabba tillväxt.
Orsak tre: sjukdom
På grund av hög luftfuktighet kan sjukdomar som blomändröta, senblomma och alternaria, liksom andra sjukdomar, utvecklas.
Dessa tomater ska inte ätas.Bakterier som är skadliga för hälsan kan komma in genom sprickor.
Orsak fyra: gödningsmedel
Överskott eller brist på gödselmedel leder också till att frukten spricker.
Hur man räddar skörden
Sommarboende måste komma ihåg om applicering av gödningsmedel i tid.Under plantans tillväxt krävs fosfor och kväve.
Under blomning och fruktsättning – kalium och fosfor.
Den sista gödslingen utförs två veckor före skörd med bor och mangan, kalium och jod.