HomeVäxterVarför mitten av tomaterna visade sig vara vit och oätlig: vilka misstag...

Varför mitten av tomaterna visade sig vara vit och oätlig: vilka misstag sommarboendet kunde ha gjort

Efter att ha skördat tomater kan en sommarbo förvänta sig stor besvikelse..

Det är möjligt att kvaliteten på frukten blir mycket låg..

Det händer ofta så här: grönsaker ser ganska normala ut på utsidan, men på insidan visar de sig vara för sega och smaklösa.

Ibland är de vita ådrorna så stora och hårda att tomaterna helt enkelt blir olämpliga för konsumtion.

Av vilken anledning kan en sommarbo få en skörd av så dålig kvalitet?

Kanske beror detta på allvarliga misstag som gjorts även i scenen för att odla trädgårdsgrödor.

Felaktig användning av gödningsmedel

Enligt vår tidnings expert, agronom och landskapsdesigner Anastasia Kovrizhnykh, kan stora vita ådror dyka upp i tomater på grund av bristande balans mellan viktiga mikroelement.

Kanske har trädgårdsmästaren gått för långt med kvävegödsel.

Det är möjligt att ägaren till sommarstugan sällan applicerade kaliumgödsel eller led av kalciumbrist.

Det fanns inget skydd mot sjukdomar

Mitten av tomaterna kan vara oätliga på grund av en så farlig sjukdom som stolbur (ett annat namn är fytoplasmos).

För att skydda tomatbuskar från denna sjukdom var sommarboendet tvungen att bekämpa skadedjur och ta bort ogräs i tid.

När infekterade buskar dök upp fick de omedelbart dras ut och brännas.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna