Efter att ha skördat tomater kan en sommarbo förvänta sig stor besvikelse..
Det är möjligt att kvaliteten på frukten blir mycket låg..
Det händer ofta så här: grönsaker ser ganska normala ut på utsidan, men på insidan visar de sig vara för sega och smaklösa.
Ibland är de vita ådrorna så stora och hårda att tomaterna helt enkelt blir olämpliga för konsumtion.
Av vilken anledning kan en sommarbo få en skörd av så dålig kvalitet?
Kanske beror detta på allvarliga misstag som gjorts även i scenen för att odla trädgårdsgrödor.
Felaktig användning av gödningsmedel
Enligt vår tidnings expert, agronom och landskapsdesigner Anastasia Kovrizhnykh, kan stora vita ådror dyka upp i tomater på grund av bristande balans mellan viktiga mikroelement.
Kanske har trädgårdsmästaren gått för långt med kvävegödsel.
Det är möjligt att ägaren till sommarstugan sällan applicerade kaliumgödsel eller led av kalciumbrist.
Det fanns inget skydd mot sjukdomar
Mitten av tomaterna kan vara oätliga på grund av en så farlig sjukdom som stolbur (ett annat namn är fytoplasmos).
För att skydda tomatbuskar från denna sjukdom var sommarboendet tvungen att bekämpa skadedjur och ta bort ogräs i tid.
När infekterade buskar dök upp fick de omedelbart dras ut och brännas.