Sommarboende är redo att använda inte bara matavfall, utan även matförråd som gödningsmedel..
Att mata med jäst är redan ett passerat stadium för många.Det finns anledning att i detalj överväga gödselmedlet som framställs av bröd..
Vi kommer att berätta hur gödselmedlet framställs och hur det används.
Hur man förbereder gödsel
Du måste fylla valfri lämplig behållare med torkade brödsmulor till 2/3 av dess volym.
Fyll sedan med varmt vatten och täck behållaren med ett lock och låt den vara varm i två veckor.
När infusionen har jäst måste den filtreras och den resulterande lösningen spädas ut med vatten i förhållandet 1:10.
De säger att man kan lägga till ett glas träaska här.Men efter filtrering späds askabrödkoncentratet fem gånger.
Hur man använder
Tomater och gurkor börjar matas med brödtinktur under blomningen och uppkomsten av äggstockar.
En gurkbuske kräver 0,5 liter färdigt gödselmedel.Tomater kräver ungefär en liter tillsats.
Gödsling utförs efter vattning, och sedan upprepas vattning med rent vatten och jorden lossas.Intervallet mellan matningarna är 10 dagar.
Sommarboende hävdar att fördelarna med brödgödsel är uppenbara och allt eftersom jäst används när man bakar bröd.
Skeptiker tror dock inte på kraften i jäst som näringsämne, och påminner också om att när den bakas förlorar jästen sina egenskaper och blir ännu mindre effektiv som gödningsmedel.
Experter påminner dig också om att folkmedicin inte kan ersätta komplexa, mineraliska och till och med organiska gödningsmedel.
Tidigare berättade vi för dig hur du tar hand om kaprifol efter skörd.