HomeVäxterVarför är gurkor bittra i ett växthus: skäl och sätt att lösa...

Varför är gurkor bittra i ett växthus: skäl och sätt att lösa problemet

För att få gurkskörden så tidigt som möjligt odlas de i växthus..

Det skapas ett gynnsamt mikroklimat för denna grönsaksgröda, så tillväxt och fruktbildning sker mycket mer intensivt..

Den enda nackdelen är att smaken av växthusgurkor ibland kan vara bitter.Detta händer av olika anledningar.

Orsaker till bitterhet

Om växthusgurkor börjar smaka bittert gjordes troligen misstag när man följde reglerna för jordbruksteknik.

Möjliga orsaker till bitterhet är följande.

• Otillräcklig vattning.
• Brott mot ljusregimen.
• Felaktig spridning av gödningsmedel eller total avsaknad av gödning.
• Stress.
• Sortens egenskaper.

Det är anmärkningsvärt att närvaron av bitterhet i smaken kan påverkas av en eller flera orsaker samtidigt.

Metoder för att lösa problemet

För att bli av med bitterhet i smaken är det nödvändigt att normalisera efterlevnaden av reglerna för jordbruksteknik.

Det är nödvändigt att vidta åtgärder som syftar till att eliminera fel.

Bevattningsregimen bör normaliseras.Denna fråga bör styras av markens tillstånd.

Överskott av fukt leder till svampsjukdomar.Dess brist manifesteras av bitterhet, såväl som torrhet i gurkmassan.

För bevattning bör du använda sedimenterat vatten vid rumstemperatur.

Gurkor bör odlas i ett område som får direkt solljus under dagen.

Gödslingen bör fördelas jämnt över säsongen.

Du bör också undvika stressiga situationer, till exempel att utsätta gurkor för långvarig torka eller bristande ventilation i växthuset.

Det är nödvändigt att välja söta sorter av gurkor.

Om du följer dessa enkla rekommendationer kommer växthusgurkor alltid att vara söta, saftiga och aromatiska.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna