HomeVäxterVad man ska laga från auberginer för vintern: inte ett mellanmål, men...

Vad man ska laga från auberginer för vintern: inte ett mellanmål, men fullt av vitaminer

Alla auberginer har inte ätits upp än – det är dags att förbereda något av dem för vintern..

Och förutom kaviar, som är populärt i samhället, kan du göra ett väldigt enkelt, men näringsrikt och vitaminrikt mellanmål av aubergine, morötter och vitlök..

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig bagare, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • aubergine 3 kg.
  • morötter 1,5 kg.
  • vitlök 1 huvud.
  • vatten 300 ml.
  • vegetabilisk olja 150 ml.
  • vinäger (9%) 12 msk.l.
  • salt och socker 3 msk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Först och främst måste du förbereda marinaden, för vilken vi blandar olja, vinäger, salt, socker och vatten.

    2.Tvätta auberginema, skär i medelstora tärningar och koka i saltat kokande vatten i 15 minuter, låt rinna av i ett durkslag och låt stå i en stängd behållare i två timmar.

    3.Riv de skalade morötterna på ett grovt rivjärn, hacka vitlöken med en kniv och sjud sedan morötterna och vitlöken i vegetabilisk olja tills de är halvkokta.

    4.Lägg aubergine- och morots-vitlöksblandningen i lager i en ren behållare, häll i marinaden och låt stå i 12 timmar.

    Lägg dem sedan i sterila burkar, rulla ihop locken och förvara dem i kylen.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna