Alla auberginer har inte ätits upp än – det är dags att förbereda något av dem för vintern..
Och förutom kaviar, som är populärt i samhället, kan du göra ett väldigt enkelt, men näringsrikt och vitaminrikt mellanmål av aubergine, morötter och vitlök..
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig bagare, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Först och främst måste du förbereda marinaden, för vilken vi blandar olja, vinäger, salt, socker och vatten.
2.Tvätta auberginema, skär i medelstora tärningar och koka i saltat kokande vatten i 15 minuter, låt rinna av i ett durkslag och låt stå i en stängd behållare i två timmar.
3.Riv de skalade morötterna på ett grovt rivjärn, hacka vitlöken med en kniv och sjud sedan morötterna och vitlöken i vegetabilisk olja tills de är halvkokta.
4.Lägg aubergine- och morots-vitlöksblandningen i lager i en ren behållare, häll i marinaden och låt stå i 12 timmar.
Lägg dem sedan i sterila burkar, rulla ihop locken och förvara dem i kylen.