HomeVäxterRecept på inlagda gurkor: precis som de såldes i butikerna på sovjettiden

Recept på inlagda gurkor: precis som de såldes i butikerna på sovjettiden

Under Sovjetunionen såldes också inlagda gurkor i butikerna, och de var mycket goda.

Vi berättar hur man gör exakt samma inlagda gurkor.

Hur man rullar gurkor upp utsökt

Blötlägg gurkorna i ett par timmar i kallt vatten, du kan ändra det ett par gånger.

Lägg en eller två vitlöksklyftor i botten av burken, lägg gurkorna, kvistar och kvistar färsk dill med frön.

Häll kokande vatten i burkarna, täck med lock och låt stå i 7-10 minuter.

Häll sedan av vattnet i en kastrull och använd detta vatten för att göra marinaden och häll kokande vatten över gurkorna igen (det andra vattnet hälls sedan ut i diskhon).

För marinaden per liter vatten behöver du 140-150 gram socker (7 msk.l.), 2 msk.л.salt och 2 msk.л.av vinägeressens (70%).

Häll av det andra vattnet från burkarna och tillsätt svartpepparärtor (5-6 per liter burk), lagerblad (1/4 per burk), en tesked torkade senapsfrön och dill.

Häll i den kokande marinaden, rulla upp burkarna.Kan vändas upp och ner, behöver inte slås in.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna