För att te ska smaka bättre och samtidigt behålla sina välgörande egenskaper måste du veta hur och med vad du ska dricka det på rätt sätt..
Några användbara tips om den här frågan delades av kocken Yulia Arkhipova, en expert på onlinepublikationen BelNovosti..
Te med socker
Socker som tillsätts till teinfusion i små mängder förbättrar tedryckens smak.Och överskott av socker orsakar absorptionen av vitamin B1.
Detta faktum har bevisats av vetenskaplig forskning.
Därför är det bättre att inte lägga för mycket socker i te eller använda honung istället för socker.
Te med mjölk
Teinfusion blandad med mjölk är en mycket näringsrik och lättsmält dryck.
Mjölk passar bra till alla typer och varianter av te.
Te med citron
Oftast gillar människor att dricka te med citron.Denna dryck passar dock bra med andra olika citrusfrukter.
Dessa frukter förbättrar teinfusionens läkande och näringsmässiga egenskaper.
Den sanna smaken av teet förändras dock något.Färgen på teet ändras också med citrusfrukter: det blir ljusare.Men trots den ändrade färgen förblir styrkan på drycken densamma.
Te med choklad
De som gillar att dricka te med choklad eller godis bör göra det med en tugga.I det här fallet bör en klunk te komma efter att sötman har svalts.
Med denna metod att dricka te kommer du att kunna känna dess smak och arom.Annars kommer choklad och andra sötsaker med sin egen starka arom helt enkelt att dränka smaken och aromen av drycken.
Te med kakor, tårta, bakverk
Varmt te hjälper till att smälta rätter gjorda av deg och till och med något ökar deras näringsvärde.Men smaken på teet i sig minskar.
Men om du verkligen vill dricka te med en kaka eller en tårta, så måste teet verkligen vara starkt och varmt.