Många människor älskar sylt.Och jordgubbssylt är särskilt älskad.Men tyvärr kan inte alla skryta med förmågan att förbereda den så att fingrarna slickar den.
Problemet är lätt att lösa.Metoden kräver inte extraordinära ansträngningar, superkrafter och andra superkrafter.
Receptet för att göra jordgubbssylt med choklad delades av Yulia Arkhipova, en expert på matlagning, kock, fjärde klassens bagare i Belnovosti-nätverksutgåvan.
Vilken typ av choklad behövs
Enligt henne är det bäst att välja mörk choklad med hög kakaohalt.
Dessutom är det känt att ju högre kakaoprocent i choklad, desto hälsosammare är den.Därför rekommenderas en produkt där denna procentsats börjar på 55%.
Viktigt: det är bättre att ta sockerfri choklad för att göra sylt (det finns redan där plus jordgubbarna).
Du behöver inte smälta chokladen i en ångkokare eller mikrovågsugn, bara hacka en bar.
Matlagningsprocess
För att förbereda maträtten behöver du jordgubbar (ett kilo), socker (ett halvt kilo), mörk choklad (80 gram).
Rengör jordgubbarna från deras svansar, skölj dem väl och torka dem med en pappershandduk.
Lägg sedan bären i en kastrull, täck med socker och låt stå i en halvtimme så att jordgubbarna får safta sig.
Hacka vår choklad.Sätt kastrullen på medelhög värme, koka upp och rör om ibland med en sked.
Det sista steget
Efter kokning ska blandningen sjuda i ytterligare tio minuter.
Tillsätt sedan de hackade chokladbitarna i sylten och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Lägg sedan i sterila burkar och stäng dem med lock.Förvara den resulterande produkten på en sval plats.
Tidigare berättade vi hur man lagar en utsökt banankaka i en stekpanna.