HomeVäxterJag vet ett sätt att få begonia att blomma rikligt till sen...

Jag vet ett sätt att få begonia att blomma rikligt till sen höst.Jag vattnar dem med köksgödsel en gång varannan vecka

Begonia är perenner som blommar länge och frodigt, oavsett om de odlas på balkongen eller i trädgården.oavsett om de odlas i rabatt eller på balkong så värderas de främst för sin mycket långa blomning.Att odla dem kommer inte att vara komplicerat, särskilt om du följer reglerna nedan.Det är också värt att mata dem med naturligt gödningsmedel från en köksingrediens då och då.Han återgäldar tjänsten med underbara blommor.

Växande vild inkluderar:i Afrika, Centralamerika, Sydamerika och Asien.I naturen utgör de vanligtvis undervegetation av tropiska skogar.Intressant nog, i Centralamerika används begonia i matlagning.Blommor, blad och stjälkar används.Allt detta tack vare dess syrliga smak.Begonia innehåller dock oxalsyra i stora mängder, så personer med njursvikt bör vara extra försiktiga när de konsumerar den.

Hur odlar man begonia?

Begonia är inte krävande och det räcker praktiskt taget att följa de grundläggande reglerna för odling för att de ska blomma hela sommaren fram till sen höst.

  • Begonier som halvskugga.Hårt solljus kan bränna den ömtåliga bladvävnaden.De gillar inte heller drag, så det är värt att skydda dem från vinden.
  • Dessa växter gillar att växa i konstant fuktig jord , men det kan inte vara för blött, annars kommer det att få rötterna att ruttna.
  • Begonia i krukor bör vattnas en gång om dagen, och till och med två gånger om dagen under torka.Planteras i marken lite mer sällan – vanligtvis en gång var 2-3 dag räcker.Växter kan överleva korta torkar, t.ex.under värmen.Men när de saknar vatten tappar bladen sin kraft och kan torka ut.
  • Jorden som vi planterar begonior i ska vara något sur, bördig, humus och permeabel.
  • Begonier som gödsel rik på fosfor.Fosfor är ansvarig för frodig och lång blomning.
  • Populära sorter av begonia

    En av de mest populära sorterna är kontinuerlig blommande begonia.Lämplig för låga rabatter, balkonger och terrasser.Den växer mycket snabbt, skapar vackra klumpar av löv och blommar exceptionellt rikligt.När blommorna bleknar behöver de inte tas bort eftersom de faller av av sig själva.Fler blommor växer i deras ställe.

    Knölsbegonia passar bäst för att hänga upp korgar, balkonglådor och krukor.Den har hängande skott upp till 30 cm och blommar rikligt och skapar kaskader av blommor.

    Hemgjord begoniagödsel

    För att begonia ska utveckla enorma mängder blommor och blad behöver de mycket näring.De som finns i substratet utarmas ganska snabbt, så det är värt att gödsla dem under hela blomningsperioden.

    Det är värt att använda hemrester istället för att köpa butiksköpta preparat.

    För det första gödselmedlet, använd vanlig bagerijäst
    För att förbereda gödselmedlet behöver du:

  • ett paket bagerijäst.
  • socker.
  • vatten.
  • Strö jästen med socker och häll sedan varmt vatten.Rör om tills allt löst sig och låt svalna.Vattna blommorna med denna lösning en gång varannan vecka.

    Du kommer att göra det andra begoniagödselmedlet från bananskal
    De är en värdefull källa till kalium och förser växter med fosfor och kiselsyra.De stimulerar omfattande blomningen.För att förbereda det behöver du bara:

  • bananskal.
  • vatten.
  • Tvätta utsidan av skinnet och skär det i mindre bitar.Lägg den i en burk och häll varmt vatten över den.Låt stå i 24 timmar.Efter denna tid, sila vätskan och vattna begoniorna med den en gång varannan vecka.
    Bananskal kan också torkas, malas och blandas direkt med begoniasubstratet.

    Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Vattna pelargoner med gödningsmedel från denna grönsak, så kommer de att återuppliva och producera nya blommor. 1 st räcker

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna