Det är värt att genast notera att dacha-odlare inte har en enhetlig ståndpunkt i frågan om trimning av vitlök efter skörd.
Vissa utför proceduren nästan omedelbart efter torkning.
Andra behåller stjälkarna och rötterna till våren, konstaterar vår tidnings expert landskapsdesigner och akademiska agronom Anastasia Kovrignyh.
Måste vitlök verkligen trimmas efter skörd?
I själva verket är detta förfarande i bästa fall meningslöst: varken rötterna eller stjälkarna skadar själva vitlöken.
Tvärtom hjälper deras närvaro produkten att förbli välsmakande och av hög kvalitet.
Vitlök som inte har trimmats efter skörden sägs hålla till våren utan större svårigheter.
Det bidrar också till att vitlöken inte förlorar sin saftighet, arom och smak.
Du kan bara trimma produkten något.När du har torkat vitlöken väl bör du lämna hela delen av stammen och bara ta bort de uppenbart uttorkade områdena.
Rötterna behöver å andra sidan inte röras alls.