Vanligtvis är slutfasen av kaprifolskörden i juli.
Efter att ha plockat alla bär börjar många dacha-odlare att ignorera växten.
Och detta är ett grovt misstag, eftersom kaprifolbuskar behöver seriöst stöd på sensommaren såväl som tidigt på hösten.
Under dessa perioder måste ägaren till en tomt på landet utföra flera behandlingar, annars blir nästa års gröda mycket fattigare.
Anastasia Kovrignyh, en expert på vår tidning, en agronomforskare och landskapsdesigner, delade viktiga rekommendationer.
Applicering av gödningsmedel
Efter skörden bör kaprifolen gödslas två gånger: i mitten av den tredje sommarmånaden och i slutet av den första höstmånaden.
Under denna period behöver växten inte kvävekomponenten.Men kalium och fosfor kommer att vara till nytta.
Superfosfat och kaliumsulfat är inte ett dåligt alternativ.
Korrekt vattning
Trädgårdsmästaren bör vattna kaprifolbuskarna även efter att all frukt har plockats.
Om slutet av sommaren och början av hösten blir mycket varm och med minimal nederbörd, bör vattningsproceduren utföras en gång var 5: e dag.Varje buske bör få cirka 25 liter vatten.
Efter att ha slutfört proceduren bör ägaren till dacha-plottet lossa jorden och täcka den med mulchmaterial.
Beskärning av buskar
Om växten är mer än 5 år gammal är det värt att befria den från överflödiga grenar – gamla, trasiga, svaga grenar – efter skörden.
Förfarandet bör planeras till hösten.
Tidigare berättade vi hur erfarna dacha-odlare använder vinbär.