HomeVäxterHur man lagar bovete ordentligt: det sätt du använde tidigare är inte...

Hur man lagar bovete ordentligt: det sätt du använde tidigare är inte lämpligt

För många hemmafruar är bovete en oansenlig produkt, så få av dem inser vikten av att tillaga bovete på rätt sätt.

Misstag som begås i denna process kan dock kraftigt minska grynens nyttiga egenskaper och försämra deras smak.

Experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, erbjuder att lära sig att laga bovete ordentligt.

För det första är valet av högkvalitativa gryn av yttersta vikt.

Vid köp bör man vara uppmärksam på grynens renhet, frånvaron av härskna korn, skal och damm.

För det andra, innan du lagar bovete, rekommenderas att du blötlägger den i rent vatten och låter den infunderas i 20-30 minuter.

Tack vare denna enkla manipulation kan du minska nivån av fytinsyra i gryn.Detta är ett antinutrient som kan hindra kroppen från att absorbera vitaminer och mineraler helt.

Det finns en uppfattning om att det bästa sättet att tillaga bovete är att blötlägga det över natten i rumstempererat vatten.Denna metod bevarar fler näringsämnen och minskar produktens glykemiska index.

Om du föredrar den traditionella tillagningsmetoden bör du stuva bovete på låg värme i en liten mängd vätska.

Det är viktigt att inte överkoka grynkornen, utan att låta dem vara något underkokta, för att bibehålla maximalt med nyttiga egenskaper och smak i rätten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna