HomeVäxterHur man kokar tjock hallonsylt så att den inte mörknar och förblir...

Hur man kokar tjock hallonsylt så att den inte mörknar och förblir ljus: misstag och hemligheter med perfekt sylt

Att koka hallonsylt så att det blir tjockt och inte mörknar är inte så svårt.

Vi berättar hemligheten med att göra tjock och färgstark hallonsylt.

Hur man får tjock och ljus hallonsylt

För det första får du inte använda köksredskap med tunna väggar och botten, sylt kommer att brinna och mörkna.

För det andra, avvik inte från proportionerna mellan bär och socker.Helst är det 1:1.

Om bären är mycket söta kan sockermängden minskas, men inte med mer än en tredjedel.

För det tredje ska hallonen vara försötade med socker.

Den resulterande sirapen ska aldrig spädas med vatten, sylten ska endast bestå av bär och socker.

För att förhindra att sylten mörknar bör den omröras ständigt och tas bort från värmen i god tid.

Många hemmafruar är övertygade om att långvarig matlagning ger tjocklek, men det är inte sant.För lång kokning leder bara till att sylten mörknar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna