Att hålla gurkor färsk även i en månad är en extremt svår uppgift: grönsaker tappar snabbt sin elasticitet och saftighet..
Detta förklaras lätt av närvaron av en stor mängd vatten i kompositionen..
Det finns dock en metod som gör att du kan njuta av gurkor i cirka sex månader.Grönsakerna kommer att smaka lika bra som om du precis plockat dem från trädgården.
Vilken hemlig metod är värd att veta om?
Som det visade sig är den här metoden ganska gammal, så de lyckades glömma det.Vi behöver väldigt få ingredienser.Du kommer att behöva plocka cirka ett halvt kilo nässlor och köpa ett kilo vanligt grovt salt.Denna mängd är relevant för tio kilo gurkor.
Först av allt, tvätta grönsakerna, torka dem, ta bort stjälkarna.Det är lämpligt att tvätta och hacka nässlorna.
Ta en förvaringsbehållare.Detta kan vara ett fat eller en stor panna med emaljyta.Häll ett centimeter lager salt.Lägg sedan till gurkor, tillsätt salt igen och täck med ett lager nässlor.
Sedan upprepar vi proceduren tills gurkorna är borta.Lägg gasväv över nässlorna och salt, tryck på och låt stå svalt i 72 timmar.
Häll av saltlaken, överför gurkorna i burkar och häll i vätskan.För 4 glas vatten ta två stora skedar salt.