HomeVäxterHur man gör riktig ukrainsk ister ”på Hutsulski-sättet”: alla tror att den...

Hur man gör riktig ukrainsk ister ”på Hutsulski-sättet”: alla tror att den är rökt eller bakad i ugnen

Om du inte har provat ukrainskt ister ’på Gutsulski-sättet’ ännu, se till att korrigera detta utelämnande.

Späck som tillagas på detta sätt blir mjukt och smakrikt och liknar rökt eller bakat i ugnen.

Hur man förbereder ukrainsk ister ’på Gutsulski-sättet’

Ta en tjock bit av fläskperitoneum med ett fettlager som inte är mindre än 4 cm från huden, skär i 6 bitar.

Häll en liter vatten i en kastrull, häll 4 matskedar grovt salt, värm tills saltet har lösts upp under omrörning.

Tillsätt lagerblad (5 st.), oregano pepparärtor (8 st.) och en liten handfull lökskal, rör om.

Lägg i ister, koka upp, koka i högst 15 minuter på måttlig värme, täck grytan med lock och låt stå över natten på en sval plats.

Nästa dag, lägg ister på en sikt för att torka, gnugga med hackad vitlök och en blandning av paprika, linda 2 stycken vardera i folie eller pergament, låt stå i rumstemperatur i 7-8 timmar och skicka till frysen i två till tre dagar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna