Gurkor för vintern är den första aptiten på bordet.Oftare är de salta och ofta inlagda.Det finns ett recept för att tillaga gurka på fat, men alla har inte råd..
Det finns ett recept som hjälper dig att förbereda nästan samma gurkor för vintern, bara utan fat och till och med utan vinäger..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man gör inlagda gurkor för vintern.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Burken måste tvättas, lägg sedan pepparrotsblad, vinbär, dill, peppar och lagerblad och vitlök i den.
2.Sedan lägger vi gurkorna i burken upp till halsen.De måste först blötläggas i kallt vatten i 3 timmar.
3.Fyll pannan med vatten, tillsätt salt, rör om tills den är helt upplöst, häll sedan gurkorna med saltlake nästan till toppen, täck med gasväv och låt stå i rumstemperatur i 2-3 dagar.
4.Häll sedan saltlaken i en kastrull, låt koka upp och låt sjuda i 3 minuter.
5.Fyll gurkorna med het saltlake, skruva på locken, vänd på dem och när de svalnat, lägg undan dem för förvaring.
Om en och en halv månad är gurkorna helt klara.smaklig måltid!