HomeVäxterHur man får gurkor som fruktar före frost: 5 tips

Hur man får gurkor som fruktar före frost: 5 tips

Många dacha-odlare känner till möjligheten att förlänga fruktningen av gurkor.

Samtidigt finns det en utbredd uppfattning att det är omöjligt att ’tvinga’ en växt att bära frukt fram till de första frosterna.

I själva verket är det ganska realistiskt att uppnå ett sådant resultat, om naturligtvis grönsaksgrödan inte växer i den öppna marken.

Ägaren till en tomt på landet kommer att kunna skörda på hösten om han utför några viktiga åtgärder.

Avlägsnande av överflödiga löv

Bladplattor under frukten bör tas bort.

När den nedre delen av stammen är helt ’tom’ ska jord och mulchmaterial användas.

Korrekt utfodring

Att göra växten mer ’stark’ i slutet av dachasäsongen kan göras med. torrjäst.

Ta en djup behållare, häll en halv liter vatten i den och tillsätt 1 msk.л.av ovan nämnda botemedel och samma mängd granulerat socker.

Efter noggrann blandning, lämna massan ’i vila’.Och efter 3-4 timmar späd den beredda blandningen med varmt vanligt vatten (5 liter).

Som ett resultat får du ett gödningsmedel.Det bör läggas till vattnet för bevattning.Den resulterande produkten räcker för en hink med vatten.

Och även för att öka varaktigheten av fruktande gurkor bidrar till användningen av ett sådant foder, såsom infusion av ko-gödsel.

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Lämpliga profylaktiska medel bör användas varje vecka.

Användning av täckmaterial

Från och med den sista tredjedelen av sommaren måste växten täckas med något på natten.

Företrädesvis bör någon form av naturligt täckmaterial användas.

Korrekt vattning

Gurkor bör vattnas mindre ofta på sensommaren än i mitten av denna tid på året.

Om temperaturen är mellan +18 och +20 grader Celsius bör vattenförbrukningen vara högst 2 liter per buske.

Om temperaturindex ligger runt +15 grader räcker det också med 0,5 liter per planta.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna