Många gourmeter är trötta på att förbereda samma sallad – Olivier – för varje semester.
Vill hitta ett alternativ till den goda men tråkiga maträtten.
Och det finns en bra sådan.Vi pratar om en sallad som heter Kievsky.
Rätten är mycket lik Olivier.Men det finns några allvarliga skillnader.
För det första är ’Kiev’ -salladen mer uppfriskande: närvaron av ingredienser som paprika och citronsaft hjälper.
För det andra kännetecknas rätten av en intressant smakkombination: ’lätt kryddighet + syrlighet’.
För det tredje är rätten lättare: det finns ingen kalorifattig majonnäs.
För det fjärde finns det en liten krisp: på grund av den redan nämnda peppar.
Receptet på denna intressanta maträtt delades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.
Recept för ’Kiev’ sallad
Koka potatis i en jacka potatis.Du behöver 300 gram av denna grönsak.
Det är nödvändigt att bearbeta i kokande vatten och morötter – 200 gram.
Efter avslutad tillagning ska båda ingredienserna tärnas.De resulterande bitarna ska hällas i en skål.
Tillsätt konserverade ärtor, hackad skinka och hackad paprika (200 gram vardera) i samma skål.
Fyll den resulterande blandningen bör inte vara majonnäs utan en massa som består av följande komponenter: 150 gram fet gräddfil, 30 gram senap, 25 milliliter citronsaft.
Nästan färdig sallad bör ströas med hackade gröna lökar.Det är också vettigt att salta och peppa skålen lite.
Resultatet blir en mycket aptitretande maträtt, som säkert kommer att uppskattas av olivierälskare.