HomeVäxterErsätt salt och peppar med detta så får du en otroligt god...

Ersätt salt och peppar med detta så får du en otroligt god äggröra: ett tips för riktiga matälskare

Många gourmeter är övertygade om att när man lagar äggröra måste de saltas och peppras.

I själva verket är dessa åtgärder inte alls nödvändiga.

Att byta ut salt och peppar mot en annan ingrediens bidrar dessutom till att märkbart förbättra smaken på en populär morgonrätt.

Ett intressant kulinariskt trick berättades av Yulia Arkhipova, en expert inom matlagning, en kock och bagare i den fjärde kategorin i Belnovosti online-utgåva.

Hur man byter ut salt och peppar i äggröra

Dessa kryddor hjälper naturligtvis till att framhäva smaken i stekta ägg.

Men det är bättre att använda en annan tillsats – sojasås.

Faktum är att denna komponent kombinerar perfekt med proteinrätter.

Tack vare sojasås får sådana rätter en ljusare smak.

Tillsatsen har en annan fördel jämfört med bordssalt: äggröran ’saltas’ jämnare.Om ’kristallerna’ bara hamnar på vissa delar av rätten, ’blöter’ sojasåsen upp hela rätten.

Det mest intressanta är att sojasås kan tillsättas i både äggröra och glaserade ägg.

Om allt är klart med den första varianten, bör du i det andra fallet gå tillväga på följande sätt: stek först en hackad lök i en stekpanna, tillsätt sedan 50 milliliter sojasås till grönsaksmassan och bryt sedan 3 ägg i en skål.

Tidigare fick foodies veta hur man blötlägger ärtor för att laga mat i 10-15 minuter.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna