Det verkar som om vad som är lättare – att koka ägg? Men förfarandet har sina egna särdrag.
Många människor, omedvetna om dem, slutar koka både mjukkokta, pocherade och hårdkokta ägg felaktigt.
För dem som vill laga ägg perfekt (i alla tre varianterna) uttrycktes motsvarande regler av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti-nätverksutgåvan.
Mjukkokta ägg släpp i kokande vatten, koka i högst tre minuter.Ta sedan bort och skölj med kallt vatten.
Pocherade ägg – koka i kokande vatten i högst fyra minuter.Skölj sedan med kallt vatten.
Hårdkokta ägg – koka i kokande vatten i högst 12 minuter.Skölj sedan med kallt vatten.
I det senare fallet gör många människor ett misstag i tillagningsprocessen, vilket resulterar i en mörk patina på äggulan.
Det är därför – för att undvika detta – efter att ha kokat äggen sköljer vi dem med kallt vatten.
Och för att förhindra att innehållet i äggen läcker ut genom sprickor i skalet är det nödvändigt att tillsätta salt i vattnet.
Tidigare berättade vi vad du ska göra om potatisen inte steker bra.