Många människor förvarar nu bageriprodukter i kylen, och mycket förgäves.
Vi berättar hur bröd ska förvaras för att skydda det från mögel, enligt GOST 1956.
Hur man lagrar bröd korrekt
Numera förvaras bröd vanligtvis i en polyetenpåse i kylskåpet.
Och en lufttät miljö med hög luftfuktighet är den perfekta miljön för mögel att utvecklas.
Förr i tiden var det brukligt att förvara bröd på ett helt annat sätt.Enligt GOST från 1956 skulle bröd förvaras på en torr plats isolerad från kylkällor vid en temperatur på minst +6 grader Celsius.
Ett kylskåp uppfyller inte dessa krav.För att förhindra att bröd blir mögligt dagen efter inköpet, förvara det i en brödkorg eller inslaget i linneduk.
Eller ta åtminstone ut det ur påsen en kort stund efter inköpet för att låta det torka.
Tidigare berättade vi varför du inte kan förvara tomater i kylskåpet.