HomeVäxterBli först med att lära dig hemligheten med att skörda och torka...

Bli först med att lära dig hemligheten med att skörda och torka lök: ingen röta eller förstörelse – halsstängning även i regn

För att lökarna ska hålla länge måste vissa regler följas vid skörden.

Vi berättar hur du förstår att lökarna är redo att skördas och hur du behandlar dem för lång lagring.

Hur man skördar lök för långvarig lagring

Om lökens hals är stängd men nibben fortfarande är saftig är den redo att skördas.

Ett tecken på att löken är klar för skörd är också att fjädrarna hänger efter plockningen.

Vid torrt väder kan löken lämnas kvar på fältet för att torka ut; vid regnigt väder kan selektiv skörd göras.

Behandling med en 5-procentig lösning av apoteksjod och bordssalt hjälper till att påskynda halsstängningen och förhindra röta.

Tidigare berättade vi om du borde beskära dina hallon efter skörden.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna