HomeVäxterVad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat..

Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..

Som det visar sig är det mest vettigt att börja slåss efter potatisskörden.Ta först bort eventuellt växtskräp och glöm inte ogräs.Därefter introducerar vi näringsämnen.Efteråt kan du välja vilken skadedjursbekämpningsmetod du vill.

Vilka metoder är värda att överväga?

Kaliumklorid

Många sommarbor noterar den höga effektiviteten av detta läkemedel: till våren kommer det inte att finnas några spår av trådmasken kvar.Tjugo gram produkt bör tas för varje kvadratmeter jord.

Dolomitmjöl

Detta kommer att hjälpa till att normalisera surhetsnivåerna och kommer också att vara ett utmärkt botemedel mot trådmask.Du kan ta upp till ett kilo dolomitmjöl per kvadratmeter.

Aska

Denna metod kommer inte bara att driva bort trådmasken, utan kommer också att ha en allmänt positiv effekt på trädgården.Det är bäst att använda ett kilo aska per kvadratmeter.

Ammoniumnitrat

Detta gödselmedel kan bli ett riktigt gift för trådmask, så det kan definitivt användas.Det kommer att räcka att ta bara tjugo gram av läkemedlet.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna