HomeVäxterHur man blir av med mjöldagg i trädgården på hösten: en metod...

Hur man blir av med mjöldagg i trädgården på hösten: en metod som går i arv från generation till generation

En svampsjukdom, känd bland sommarboende som mjöldagg, drabbar fruktträd, bärbuskar, vindruvor, jordgubbar, tomater, gurkor, pumpagrödor, morötter, paprika, många blommor. Det är nog inte värt att fortsätta..

Du kan känna igen det, föreslår experten från onlinepublikationen BelNovosti, agronomforskare, landskapsdesigner Anastasia Kovrizhnykh, vid fläckarna på löven.Med tiden kan de torka ut, vilket gör att växten dör.

Vad ska man göra? Du kan alltid vända dig till kemikalier för att få hjälp, till exempel Topaz.Men få människor vill behandla växter med kemikalier under fruktperioden, även om denna metod är acceptabel för blommor.Men även för dem rekommenderas det att använda biologiska föreningar – Fitosporin, etc.

Ett värdigt alternativ för att bekämpa svampsjukdomar är Bordeaux-blandning.Enda nackdelen är att koppar, i kombination med kalk i höga koncentrationer, bildar flingor som täpper till sprutmunstycken.

Vad ska man göra? Använd Bourgogne vätska, i vilken soda ersätter kalk, som inte är mindre effektivt för att minska koppars skadliga effekter på växter, men inte producerar sediment.

För att säkerställa fullständig upplösning av kopparsulfat i vatten, utan bildning av flingor och igensättning av munstycken, bör en liten mängd citronsyra tillsättas till vattnet.

För att förbereda en enprocentig lösning av Bordeaux-blandning måste du värma fem liter vatten till en temperatur på 40-45 grader och lösa upp 90-100 gram soda i den.

Tillsätt också omedelbart ett lim, till exempel riven tvål eller flytande tvättsåpa, i en mängd av 30-40 gram.I ytterligare fem liter vatten vid en temperatur av 40-45 grader, lös 100 gram kopparsulfat och en nypa citronsyra.

Häll sedan försiktigt lösningen med kopparsulfat i lösningen med läsk, rör om blandningen.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna