HomeVäxterHur professionella blomsterodlare planterar om hortensia: den slår alltid rot

Hur professionella blomsterodlare planterar om hortensia: den slår alltid rot

Du kan transplantera hortensia inte bara i början av sommarsäsongen, utan också i slutet..

Om vi ​​pratar om regionerna i mellanzonen, är det här, enligt experten från onlinepublikationen BelNovosti, agronomforskare, landskapsdesigner Anastasia Kovrizhnykh, tillåtet att utföra denna procedur från slutet av augusti till mitten av september.I söder kan du flytta hortensior till en ny plats innan oktober kommer.

Hur man planterar om hortensia

Naturligtvis är det värt att börja med att förbereda planteringshålet.Dess dimensioner bör vara minst 3 gånger volymen av växtens rotsystem.

För att fylla hålet, använd lika mycket höghedstorv och trädgårdsjord (den som blir kvar efter grävning).Det är också nödvändigt att blanda 60 g superfosfat och 30 g kaliumsulfat med jorden.

Häll nu 10 liter vatten inuti och efter att det har absorberats, placera busken i planteringshålet så att dess rotkrage är i jämnhöjd med ytan på rabatten.För att göra detta kan du behöva lägga till jord i botten eller, omvänt, ta bort det överflödiga lagret.

Alla tomrum runt rötterna ska fyllas med samma blandning av torv och trädgårdsjord, och i slutet måste du vattna hortensiaen under roten – det tar cirka 8-10 liter vatten.

Allt som återstår är att täcka hortensia med ett lager av mulching material 6-8 cm tjockt – det kan vara tallbarr, basbark eller torr höghedstorv.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna