HomeVäxterDu kommer inte att tro vad du ska göra med jordgubbar efter...

Du kommer inte att tro vad du ska göra med jordgubbar efter skörden: vad du gjorde fel

Korrekt skötsel av jordgubbar efter skörd anses vara ett lika viktigt steg som själva fruktperioden.’.

Bäddarna får under inga omständigheter överges omedelbart efter att bären har plockats.Det är viktigt att man fortsätter att ta hand om sin favoritgröda även i fortsättningen.

På två-, treåriga plantor är det först och främst nödvändigt att ta bort alla vissna, påverkade av skadedjur och olika sjukdomar blad.

Sedan ska de fruktande skotten skäras ner.Det är viktigt att se till att de unga bladen förblir intakta och oskadade, för det är på dem som den hälsosamma tillväxten av buskarna i framtiden beror.

Ta sedan bort allt skräp som har samlats under buskarna: döda morrhår, löv, fallna bär, gammal mulch.

Detta hjälper till att hålla dina planteringar säkra, skydda dem från skadedjur och farliga sjukdomar.

Efter grundlig rengöring ska sängarna rensas och lossas.

Om skrumpna blad dyker upp på buskarna under säsongen bör bärbusken behandlas med akaricidpreparat.

Troligen har ett kvalster satt sig på plantorna och bör tas bort omedelbart.Växter med rostiga, bruna fläckar bör också behandlas omedelbart.

När jordgubbsbäddarna har rensats upp bör de vattnas rikligt och täckas med ny marktäckning.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt utfodring av växter.För detta ändamål är det bättre att använda flytande organiskt gödselmedel.

Till exempel gödsel utspädd och infunderad i vatten.Det är mycket viktigt att koncentrationen av produkten hålls på ett minimum, annars kommer växterna att börja aktivt bygga upp lövverk och kommer inte att kunna sätta fruktknoppar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna