HomeVäxterSniglar hatar dessa löv.Jag planterar i trädgården och är fri från skadedjur

Sniglar hatar dessa löv.Jag planterar i trädgården och är fri från skadedjur

Sniglar gillar att äta frukterna av vårt trädgårdsarbete och de kan vara mycket besvärliga.Men det största hotet är lukten och deras omättliga aptit.De kom till oss från västra och norra Europa.Vi brukade se dem sporadiskt.Tyvärr har deras befolkning ökat dramatiskt i flera år De gillar fuktiga och skuggade områden , de har inga skal, så det finns inget som skyddar dem från solen.För att överleva måste de gömma sig i mörkret, nära en matkälla.Trädgårdar och grönsaksträdgårdar är den perfekta platsen för dem.De gömmer sig under löv, i gräset och mellan ogräs och när de blir hungriga börjar de äta grönsaker från vår trädgård.Deras matplatser kan kännas igen på hålen i bladen, speciellt på sallad.

Vad behöver du veta om smurfar?

Först och främst måste du vara medveten om att de kommer i olika, ojämna färger, oftast mörka, som brunt eller svart.Du kan också hitta blandade färger.De största de blir upp till 20 cm långa , att träffa ett sådant exemplar kan skrämma många människor.Det är värt att veta att de är långlivade, de lever upp till 5 år. På vintern gömmer de sig under stenar, i våtutrymmen eller i marken med ruttnande grönsaker.Det verkar som att saker och ting inte kan bli värre.Tyvärr har vi inga goda nyheter.De har inga naturliga fiender, vilket är en riktig mardröm för trädgårdsmästare, så de kan lugnt fullfölja sitt uppdrag att sluka allt de möter på sin väg.

Sniglar gillar inte vissa växter – salvia är den översta

Sniglar, oavsett om de har ett skal eller inte, gillar inte vissa växter.Och de besväras av både den intensiva lukten och bladens mjuka struktur, med ett distinkt ludd.Dessa inkluderar salvia , som vi kan plantera mellan växter eller göra en ’vägg’ runt grönsaker som kommer att avskräcka sniglar.Kom bara ihåg att salvia inte gillar mycket soliga områden och föredrar mjuka, genomsläppliga områden.Om den här metoden inte fungerar kan du också plantera: nasturtium (gillar solen), flox (solros), rölleka, lavendel, daglilja, nattljus, mjuk dammantel, spurge och pelargon (sniglar kan inte ta sig igenom sina blad).).Alla dessa växter har gemensamt en mycket stark, ibland till och med irriterande lukt, och blad som inte har en slät yta.Denna metod kan kompletteras med andra metoder.

Är vi helt hjälplösa mot smurfarna?

Det verkar som att situationen verkligen är hopplös.Lyckligtvis finns det några sätt som är värda att testa:

  1. Naturliga, ekologiska grödor som inte använder bekämpningsmedel har fördelen.Tack vare detta kommer vi att skydda eldflugelarverna , för vilka unga smurfar är en riktig delikatess.
  2. Ett enkelt sätt med öl – bara häll upp det i flera behållare, stabilt och relativt starkt.Doften av gyllene vätska hänger i luften och sniglar faller in.Sedan måste du ta ut dem och bränna dem.För att undvika en massaker flyttar vi dem till en annan plats, väldigt långt från vår tomt.
  3. De gillar inte att klättra på oregelbundna ytor, så växterna kan täckas med ull. De kan inte klättra på den, de är avskurna från mat, och med tiden inser de att det inte finns plats för dem här längre.
  4. Om möjligt, låt oss försöka minska områdets luftfuktighet. I ett sådant fall är hö och halm, samt träbitar som bildar ett ganska kompakt lager, inte lämpliga för strö.Låt oss skjuta upp vattningen till tidigt på morgonen, så länge solen skiner på växterna lutar de inte ut och vattnet torkar ut på kvällen.
Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna