HomeVäxterIced orange kaffe väcker mig under varma dagar som ingen annan.Jag gör...

Iced orange kaffe väcker mig under varma dagar som ingen annan.Jag gör den på 1 minut och dricker den ännu snabbare

Värmen släpper inte och jag antar att vi måste vänja oss vid att det är så här varje nästa sommar i Polen kommer att se ut.Du behöver också ändra dina matvanor, eftersom den nuvarande kosten inte uppfyller sitt syfte vid så höga temperaturer.Redan på morgonen behöver vi svalka, uppfriskande och energi.Vanligtvis är det kaffe som väcker oss på morgonen, men varje efterföljande varm klunk fräschar oss inte alls, tvärtom.

Den perfekta lösningen för att inte ge upp kaffe utan att känna sig sval på morgonen är iskaffe.På senare tid har espresso tonic, det vill säga iskaffe med tonic, blivit mycket populärt.Dess syrliga smak passade dock inte alla.Frappuccino-kaffe är fortfarande väldigt populärt, men vår senaste upptäckt överträffar båda tidigare förslag.Det är orange kaffe.

Orange kaffe, eller apelsin espresso

För att förbereda den behöver du bara en dubbel espresso, apelsinjuice och isbitar.Det är värt att välja söta, saftiga apelsiner och juice dem själv.Detta förstärker kaffets arom och smak ytterligare.

Kombinationen av kaffe och apelsinjuice kan tyckas konstigt till en början, men tillsammans skapar de den perfekta duon för ett sommarmorgonuppvaknande.Apelsinjuice ger kaffet en subtil sötma och berikar det dessutom med C-vitamin.Apelsinjuice är också sött, så detta kaffe kräver inte tillsatt socker, och även om du sötar vanligt kaffe behöver du inte.

Hur gör man apelsin espresso?

Själva tillagningen är väldigt enkel och snabb, så vem som helst kan göra det, och kombinationen är väldigt lik tonic espresso.Du behöver inte spendera en förmögenhet på det på ett kafé för att njuta av dess doft varje morgon.Så förbered:

  • dubbel espresso.
  • 1 kopp färskpressad apelsinjuice.
  • isbitar.
  • Börja med att brygga ditt favoritkaffe.Det är viktigt att den är stark och aromatisk.Låt svalna.
    Häll isbitar i höga glas, häll sedan apelsinjuice upp till 1/2 full och häll till sist i espresso långsamt.Gör det försiktigt för att inte blanda ihop lagren och för att skapa en svart och orange komposition i glaset.

    Du kan ändra mängden kaffe och juice beroende på dina smakpreferenser.Om kaffet fortfarande är för bittert för dig kan du söta det med honung eller lägga till färska apelsinskivor.

    Andra iskaffevarianter

    Om du gillar det här receptet finns det inget som hindrar dig från att experimentera med andra smaker.Förutom apelsinjuice kan du kombinera espressokaffe, t.ex.med juice:

  • från vattenmelon.
  • hallon.
  • citroner.
  • mirabellen.
  • aronia.
  • Varje juice smakar olika och varje juice kommer att ge ditt kaffe en annan arom.Resten av förberedelserna kommer att förbli densamma, och tack vare sådana idéer kommer du att välkomna dagen med en annan smak av kaffe varje dag.

    Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Äggkaffe – recept på vietnamesiskt äggkaffe

    Vilken typ av kaffe ska jag välja?

    I de flesta butiker kan vi hitta två bastyper av kaffe: Arabica och Robusta.Vilken ska man välja? Allt beror på dina smakpreferenser Visst arabica är mildare och har en något sötare smak , med toner av choklad eller frukt. Robusta har en starkare, rostad smak, men är också mer bitter.Det bör också noteras att på grund av enklare odling är Robusta-bönor billigare än Arabica.Ren Robusta kan vara för stark i smaken och det är inte alla som gillar det.Det är därför det ofta används som tillsats till Arabica.Denna blandning är en utmärkt lösning eftersom tillsatsen av Robusta gör drycken starkare.

    När du köper kaffe är det också värt att vara uppmärksam på graden av rostning – från ljust till mörkt.Ju mörkare kaffe desto djupare smak och arom.Mellanrostat kaffe är det som oftast väljs.

    När du köper kaffe är det också värt att vara uppmärksam på malningsgraden.Smaken och intensiteten beror på det.Malda bönor som är för fina kommer att resultera i en tung och överväldigande kaffesmak.Å andra sidan kommer bönor som mals för grovt inte att låta dig känna den fulla smaken av kaffet.Drycken kommer att vara svag och aromatisk.

    Finheten i kaffemalningen är också en viktig faktor vid bryggning, och specifikt vad vi brygger det med.Till exempel:.

  • Om du gör kaffe från kaffebryggare bör du använda finmalda bönor, men något grövre än i fallet med espresso.Malet kaffe som är för fint kan täppa till insidan av kaffebryggaren, men även påverka den slutliga smaken.
  • Om du gör kaffe från en espressomaskin och maskinen inte har en inbyggd kvarn ska kaffet malas väldigt fint, men inte till pulver.
  • Kaffe till en droppkaffebryggare ska vara medel- eller grovmalet, vars storlek ska likna malt salt, annars blir kaffet bittert.
  • Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna