HomeVäxterHur man minskar markens surhet: de mest effektiva metoderna nämns

Hur man minskar markens surhet: de mest effektiva metoderna nämns

Höga nivåer av surhet kan vara ett allvarligt problem när man odlar många växter, endast ett begränsat antal grödor kan frodas under sådana förhållanden..

Därför är det värt att veta vilka beprövade metoder som hjälper till att minska surhetsnivåerna..

Den idealiska tiden för att utföra procedurerna skulle vara hösten: till nästa säsong kommer sängarna att vara återställda och redo för plantering.

Vilka alternativ finns för att lösa problem?

Kalkning

Detta är en ganska populär och effektiv metod för att minska surhetsnivåerna, vilket definitivt är värt att prova.För varje kvadratmeter ta lite mer än ett glas släckt lime.

Du kan också vara uppmärksam på krita och dolomitmjöl.Vi ökar deras kvantitet till ett halvt kilo.

Aska

Detta verktyg är multifunktionellt.Det kommer inte bara att normalisera surhetsnivåerna, utan kommer också att bli en källa till värdefulla näringsämnen.

Det är vanligt att ta upp till 250 gram aska per kvadratmeter.

Gröngödsel

En del gröngödsel hjälper till att återställa markkvaliteten och minska surheten utan några andra procedurer eller manipulationer.

Råg och senap har denna förmåga.Lupin är också värt att överväga som ett alternativ.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna